ادویه مرغوب

روشهای تشخیص ادویه‌های مرغوب از تقلبی

ادویه ها به دلیل استفاده بسیاری از افراد در آشپزی و کاربرد روزانۀشان در طعم و عطر دادن به غذا، از جمله محصولاتی به شمار می‌روند که راه را برای تقلب سودجویان و فروش نوع تقلبی به جای اصل فراهم کرده‌اند.از این رو قصد داریم شما را با ذکر نکاتی برای تشخیص ادویه مرغوب آشنا کنیم.

ادویه های تقلبی زیادی وارد بازار شده است که استفاده از آنها باعث ورود سم به بدن می گردد و بیماری های متفاوتی از جمله سرطان به وجود می آید.

با چند ترفند ساده می توانید به تقلبی یا نامرغوب بودن ادویه ها پی ببرید و در انتخاب خود دقت کنید. بیشتر آنها را از بو و شکل می توانید تشخیص دهید 

در نهایت تشخیص ادویه مرغوب باعث جلوگیری از ورود سم به بدن خواهد شد.

برای آن که شما هم جزو کسانی نباشید که هنگام خرید سرشان کلاه می‌رود،خواندن این نوشتار کوتاه را ازدست ندهید.

زرد چوبه

 زرد‌چوبه‌ای اصل است که خیلی رنگش نارنجی نباشد و بوی مطبوع زردچوبه را باید از آن حس کنید. زردچوبه نباید گلوله‌گلوله و  دارای بافت‌های متخلل باشد، بلکه یک پودر صاف  و الک کرده است.

رنگ زیاد زردچوبه کمی مشکوک است، بنابراین اگر می‌خواهید بدانید اصل است یا نه یک قاشق چای‌خوری از زرد‌چوبه را درون یک لیوان آب جوش بریزید و هم بزنید، اگر در چند ثانیه آب جوش رنگی شد به‌وجود رنگ‌های شیمیایی غیر‌مجاز در آن شک کنید.

زرد‌چوبه اصل که از ریشه این گیاه به‌دست می‌آید خیلی دیر رنگ پس می‌دهد و زردی ملایمی دارد.

از موادی که در زردچوبه تقلبی استفاده می‌کنند، می‌توان به پوست پسته آسیاب شده، پودر هویج خشک، رنگ‌های شیمیایی و البته پودر نان خشک اشاره کرد.

فلفل ‌قرمز

فلفل ‌قرمز را می‌توان از بوی تند و ‌تیز و اصیلی که دارد‌، تشخیص داد.

وقتی کمی از فلفل ‌قرمز اصیل را کف دست‌تان بریزید‌، تندی و خالص بودن آن باعث می‌شود دست‌تان بخارد و بسوزد و وقتی آن را نزدیک بینی‌تان می‌برید تا انتهای گلوی‌تان را می‌سوزاند.

در فلفل ‌قرمز تقلبی از پودر گوجه خشک شده، پودر پوست فندق خشک ‌و بلوط و رنگ غیر‌مجاز شیمیایی استفاده می‌کنند.

بیشتر فلفل‌های تقلبی هیچ تندی ندارند و انگار که نه انگار از آنها در غذا استفاده کرده‌اید و بیشتر به‌خاطر رنگ گوجه و  فندق باعث می‌شوند رنگ غذای‌تان تغییر کند و نه اینکه تند شود.

فلفل ‌سیاه

 فلفل ‌سیاه مثل فلفل‌ قرمز تند و تیز نیست، اما به‌دلیل بوی خاصی که دارد خیلی راحت قابل تشخیص است‌. فلفل سیاه قیمت کمی ندارد.

مثلا در بازار بسته به نوع مرغوبیتش می‌توانید از کیلویی 100‌هزار تا 150‌هزار تومان پیدا کنید، بنابراین اگر یک بسته200‌گرمی از فلفل سیاه را 3‌هزار تومان فروختند حتما باید به مرغوبیت آن شک کنید.

‌فلفل تقلبی می‌تواند حاوی این مواد باشد؛ آرد نخودچی، آرد عدس‌، خاک اره و تفاله زیتون.

سماق

سماق مرغوب باید زرشکی کم‌رنگ و با بوی خاص خودش باشد. اگر بویی شبیه بوی زرشک یا غوره داشت باید به اصل بودن آن شک کنید. سماق نباید خیلی کم‌رنگ یا خیلی پر‌رنگ باشد. سماق تقلبی ترکیبی از پودر زرشک نامرغوب خشک، تفاله غوره و پودر گل ختمی  و رنگ‌های غیر‌مجاز شیمیایی است.

زعفران

 شکل زعفران یکی از روش‌های شناسایی خالص بودن آن است. رنگ زعفران باید قرمز تند باشد نه روشن و شکل کلاله‌های آن هم نباید براق باشد.

یکی دیگر از راه‌های شناخت زعفران تقلبی این است که گل زعفران را در دست بفشارید، اگر دست‌تان چرب شد یعنی برای اضافه‌وزن آن روغن اضافه شده است.

رنگ مصنوعی  و شیمیایی غیر‌مجاز هم به زعفران اضافه می‌کنند.

برای تشخیص می‌توانید زعفران را در آب جوش بریزید اگر زود رنگ پس داد ‌و محلول شما بعد از چند ثانیه قرمز شد، پس زعفران تقلبی است.

زعفران اصل وقت زیادی می‌خواهد تا دم بکشد و رنگ باز کند.

دارچین

 دارچین را بهتر است به‌صورت چوب تهیه کنید و خودتان در خانه پودر کنید. البته قبل از پودر کردن چوب دارچین را بشویید و بگذارید خشک شود.

بعد از اینکه چوب خشک شد آن را در آسیاب پودر کنید، اما پودر دارچین اصل نباید زیاد قهوه‌ای و پر‌رنگ باشد.

دارچین باید بویی قوی ‌و ماندگار داشته باشد. وقتی کف دست‌تان می‌ریزید باید تا چند دقیقه یا حتی یک ساعت بوی آن را احساس کنید. در دارچین تقلبی از پودر پوست فندق و رنگ‌های شیمیایی و آرد نشاسته استفاده می‌کنند.

زنجبیل

ریشه گیاه زنجبیل باید صاف، سخت و بدون چروک باشد و پوست بسیار نازکی داشته باشد. اگر زنجبیل چروکیده باشد یا داخلش ریشه داشته باشد کهنه و نامرغوب است.

هل

در این روش نیز باید به شکل ظاهری آن توجه کنید. هر غلاف هل باید عظیم و به رنگ زیتونی یا سبز باشد. اگه رنگ آن زرد یا سبز روشن باشد نشان دهنده غیر مرغوب بودن یا بسیار کهنه بودن آن است.

منبع:

https://pripravka.com/en/chisti-pryanoshchi/yak-obraty-yakisnu-papryku

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *